Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΘΡΟΝΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Την 31η Δεκεμβρίου, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ εδέχθη στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο, κατά το έθος, τον Σεβ.Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, και τους λοιπούς Κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αλεξανδρείας, οι οποίοι έψαλαν τα κάλαντα και υπέβαλαν εόρτιες ευχές. Ακολούθως άκουσε τα κάλαντα και εδέχθη ευχές για το νέο σωτήριο έτος 2013 από τους μαθητές της πρώτης και δευτέρας τάξεως του Αβερωφείου Λυκείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, τους αφρικανούς σπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας “Άγιος Αθανάσιος”, ως και το προσωπικό του Πατριαρχείου. 
Προς όλους η Α.Θ.Μ. προσέφερε δώρα και ευλογίες. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Μακαριώτατος χοροστάτησε κατά τον Μ.Εσπερινό στο Ιερό Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων εν μέσω πλήθους Χριστιανών, μετά το πέρας του οποίου στην κατάμεστη Αίθουσα του Θρόνου παρουσίασε τα πεπραγμένα του παριππεύσαντος έτους 2012 και εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες για την επιδεικνυομένη συμπαράσταση προς την Αιγυπτιακή και την Ελληνική Κυβέρνηση, ως και προς την Ελληνική και την Αραβορθόδοξη Κοινότητα Αλεξανδρείας. 

Κατακλείων ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Πατριαρχείου. Στην εόρτια αυτή σύναξη παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Μεγάλη Πόλη, της Ελληνικής και της Αραβορθοδόξου Κοινοτήτος Αλεξανδρείας και όλων των Ελληνικών Συλλόγων και Φορέων. 
Την 1η Ιανουαρίου 2013 η Α.Θ.Μ. χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας και προεξήρχε της Δοξολογίας επί τη ενάρξει του νέου έτους, πλαισιούμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ και τον ιερό κλήρο. 
Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς η ΑΘΜ επεσκέφθη τους περιθαλπομένους γέροντες του Γηροκομείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, όπου προσέφερε δώρα και ευλογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου