Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν είδε τον Πατριάρχη Μόσχας!!!

pakis kirilosΤου Αιμίλιου Πολυγένη
Στη Μόσχα βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.Να αναφερθεί πως ο ΠτΔ επισκέπτεται την Μόσχα ύστερα από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία θα τον αναγορεύσει ως επίτιμο διδάκτορά της.Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον συζήτησαν τρέχοντα διεθνή ζητήματα.
Πληροφορίες της ROMFEA.GR αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Μοσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, δεν συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο όπως θα έπρεπε να είχε γίνει.
Αξιωματούχοι από τη Μόσχα μιλώντας στην ROMFEA.GR ανέφεραν πως ο Προκόπης Παυλόπουλος, είναι ο πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας που δεν βλέπει τον Πατριάρχη Μόσχας.
Επίσης εξέφρασαν την απορία τους, πως δεν έγινε η συνάντηση σε μια χρονιά τόσο σημαντική για τους Ρώσους, αφού φέτος συμπληρώνονται 1000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος.
Πάντως χρήζει περαιτέρω διερεύνησης αν έπεσε "πάγος" από κάποια από τις πλευρές και δεν έγινε η συνάντηση, η απλά φταίει η συνήθης οργάνωση και προετοιμασία της διπλωματικής υπηρεσίας, που εκθέτει υποχρεωτικά και την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Νεότερη ενημέρωση: Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Προεδρίας που επικαλείται στο Twitter o γνωστός δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πατριάρχη Μόσχας δεν πραγματοποιήθηκε, διότι ποτέ δεν ζητήθηκε από την Ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου