Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Μεγάλη και Αγία Σαρακοστή: Το πιο ωραίο πνευματικό ταξίδι!!!

evaggelio
Ώρα για ψυχική ανάβαση, εκεί κοντά στον Χριστό, γιατί κοντά στον Χριστό φτάνεις στην κορυφή και συνεχίζεις να ανεβαίνεις. Γιατί ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στον Χριστό ξεκινάει με δύο απλές λέξεις: αγάπη και συγνώμη. 
Η Μεγάλη Σαρακοστή είναι μια οδός, ένας δρόμος αγάπης, ένα μονοπάτι χαράς που όσο το περπατάς ανεβαίνεις. 
Ταπεινώνεσαι για να αποκτήσεις θησαυρούς ουράνιους που κανένας δεν μπορεί να σου κλέψει, προβαίνεις σε πράξεις αγάπης και ο δρόμος προς τον Χριστό γίνεται πιο φωτεινός, συγχωρείς και ο ουρανός χαμογελάει!
Ο δρόμος της Μεγάλης Σαρακοστής οδηγεί στην απόλυτη ταπείνωση που λέγεται Σταύρωση – ο ίδιος ο Θεός μαρτυρά από τους ίδιους τους ανθρώπους, γιατί η αγάπη του Θεού είναι τόσο μεγάλη που αμέσως μετά θα καταπατήσει το θάνατο με τον θρίαμβο της Ανάστασης – για να συνεχιστεί η ανάβασή μας και να περάσουμε στην Αιωνιότητα. Καλή Σαρακοστή και μια μεγάλη ευκαιρία να ρίξουμε τους τόνους στη ζωή μας, να δούμε πιο στοργικά ανθρώπους γύρω μας, να προχωράμε με τα χέρια, όχι “στιςτσέπες”, αλλά απλωμένα έξω, έτοιμα να συγκρατήσουν, να προσφέρουν, να στηρίξουν. Ο προστάτης μας Αρχάγγελος Μιχαήλ, βοηθός και καθοδηγός στην ανάβαση της Μεγάλης Σαρακοστής. 
romfea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου