Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα (φωτό και βίντεο)

Η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα την πολιούχο και προστάτιδα της Παναγία Υπαπαντή με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη.

Ο καιρός αν και άστατος στάθηκε σύμμαχος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η λιτάνευσης της χαριτοβρύτου Εικόνος προς αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.
Στον Όρθρο και στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και προέστη ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ότι η συνάντηση με το Θεό και τον συνάνθρωπο αποτελεί την ολοκλήρωση της ζωής του ανθρώπου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών για να προϋπαντήσουν τη Θεομήτορα.
Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και φιλαρμονικές.
Στην πόλη μας για τον εορτασμό της Υπαπαντής βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, την Ένωση Κεντρώων ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης.
Πέρα από την κεντρική διοίκηση το παρών έδωσαν και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο Περιφερειαρχής Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας καθώς και δήμαρχοι από άλλες πόλεις.
Ακόμα στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φωτογραφία: Στασινός Μουτσούλας 

Video: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου