Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ο π. Νικόλαος Πέττας ακούει τις προσευχές μας και λύνει τα προβλήματά μας!

Μαρτυρία του ζεύγους Αυγούστας Κοντού και Σάββα Νικήτα, κατοίκων Ζωγράφου Αττικής, τηλ. 0030 21558105, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: gobtrew@yahoo.gr
Ήθελα να μοιραστώ ένα θαυμαστό γεγονός, που μας συνέβη τον Ιούνιο του 2012. Σε εμένα και στον σύζυγό μου Σάββα είχε πέσει στα χέρια μας το χριστιανικό περιοδικό: «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ» της Ιεράς Μονής των Αγίων Σεραφείμ του Σάρωφ και Αυγουστίνου Ιππώνος (φ. 156, 2012), του πολυσεβάστου γέροντα π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη. Στο συγκεκριμένο τεύχος παρουσίαζε τον βίο ενός αγνώστου γι’ εμάς αγιασμένου γέροντα, του π. Νικολάου Πέττα εκ Πατρών. 
Αμέσως με μεγάλο ενδιαφέρον αρχίσαμε να το διαβάζουμε, και, όσο προχωρούσαμε, τόσο συγκλονιζόμασταν και δακρύζαμε από ιερό δέος και σεβασμό. Απορούσαμε πως είναι δυνατόν στην τόσο πτωχή από πνευματικότητα εποχή μας να υπήρχε ένας τέτοιος ιερέας με μία υποδειγματική πρεσβυτέρα, που είχαν μεγάλη οικογένεια μέσα σε μία μεγαλούπολη, και εκτός από πρεσβύτερος, ήταν και καθηγητής. Και αυτές οι δύο διακονίες τους δεν τον εμπόδισαν να έχει φθάσει σε τόσο μεγάλα πνευματικά μέτρα με την πρεσβυτέρα Ανθή. Πραγματικά είναι ασύλληπτα όσα διαβάζαμε. Έπειτα δοξάζαμε τον Θεό που και στις ημέρες μας αναδεικνύει τους εκλεκτούς του.
 
Εκείνη την περίοδο εμείς ήμασταν σε πάρα πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Πραγματικά ούτε ψωμί δεν είχαμε να φάμε και περιμέναμε για μεγάλο χρονικό διάστημα κάποια χρήματα να μας καταθέσουν στην τράπεζα από ένα ενοίκιο. Όμως ενώ περιμέναμε, δεν τα καταθέτανε παρά τις ενοχλήσεις μας. Διαβάζοντας λοιπόν παρακαλούσαμε τον άγνωστο ως τότε γέροντα Νικόλαο τον νέο σημειοφόρο να μας βοηθήσει. Παράλληλα με πίστη και θερμή του λέγαμε: «Παπα-Νικόλαέ μας, εσύ που ξέρεις από πόνο και φτώχεια αφού γινόσουν στήριγμα για τους πτωχούς, τα ορφανά και τους αδυνάτους, βοήθησέ μας σε αυτή την δύσκολη στιγμή ..».
Καθώς διαβάζαμε και φθάσαμε προς το τέλος του θαυμαστού βίου του, ακριβώς εκείνη την στιγμή χτυπάει σε ειδοποίηση σε μήνυμα το κινητό του Σάββα και ήταν από την τράπεζα, που έγραφε ότι μας βάζουν το ενοίκιο. Χαρακτηριστικά έγραφε ότι μόλις μπήκαν τα χρήματα, που ήταν αρκετά, σκεφτείτε, πεντακόσια ευρώ (500 €). Εκείνη την ώρα συγκλονισθήκαμε, δεν μπορούσαμε να το πιστεύουμε! Αμέσως καταλάβαμε από που ήταν η άμεση βοήθεια του νεοφανούς λευίτη Νικολάου, τον οποίο ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε, που μας έδειξε την θεία του δύναμη και μας βοήθησε αυτήν την δύσκολη στιγμή. 
Εύχομαι η χάρις του πατρός Νικολάου του νέου να προστατεύει, να βοηθάει και να φωτίζει εμάς και όσους τον έχουν ανάγκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου